Laden Evenementen

« Terug

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ‘Kleurrijk in de Wjukken’ met workshop

Maar liefst 24 bewoners uit Mantgum en omstreken hebben de afgelopen vier maanden gewerkt aan hun teken- en schildertechnieken. Onder leiding van beeldende kunst docenten Jaap Ket en Rudi Stuve maakten de cursisten kunstwerken die vanaf 16 april getoond worden aan publiek. Tijdens de expositie ‘Kleurrijk in de Wjukken’ laten de bewoners hun beste werk zien.

De officiële opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 16 april om 14:00 uur met koffie, thee en lekkers. Na de opening zijn bezoekers tot 17:00 uur welkom en kunnen zelf ook creatief aan de slag tijdens een inloop schilderactiviteit. De toegang is gratis. De kunstwerken zijn na 16 april nog enkele weken te bezichtigen in De Wjukken.

Feestelijke opening: zaterdag 16 april 14:00. Daarna doorlopend inloopworkshop tot 17:00 uur.

Vrije entree

O.l.v Jaap Ket en Rudi Stuve.
Cursisten:
Willien Beuk, Inge  Feitsma, Jantje Kiewiet de Jong, Lilly Antoinette  Kraayenhagen, Antje Kuipers, Geertje  Rodenhuis, Anne Sybrandy, Karin van Beest, Mathieu van den Boogaard, Els  van der Wal, Jorinde  van Hulzen, N.  Wijbenga, Sita Wijnia, Hinke Wolthuizen, Frouke Cupido, Myra de Graaf, Leandro Diz, Susan  Heida, Adelma  Hoekstra, Gea  Schuurmans, Jantje Kiewit de Jong, Marian de Graaf, Jessica Seffinga, Hinke Wolthuizen.

22 mei @ 14:00 - 17:00

Gratis

Wat als ik het niet kan betalen?

Wij willen graag dat iedereen mee kan doen. Vul daarom het formulier in.

Formulier invullen

Gegevens

Datum:
22 mei
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

De Wjukken
Om ‘e Terp 21
Mantgum, Friesland 9022BD Nederland
+ Google Maps
Wij zijn...

Culturele makers ontwikkelen voor Het Generatiehuis verschillende culturele activiteiten, zoals workshops, voorstellingen, projecten en colleges over beeldende kunst, poezie en filosofie en gezamelijke museum bezoeken.

Iedereen tussen de 18 en 118 jaar kan deelnemen aan onze schillende activiteiten uiteenlopend van danslessen, theaterlessen, voorstellingen, beeldende kunstworkshops of deelnemen aan onze verschillende wijkorkesten.

Het Generatiehuis zet projecten en activiteiten op waarbij het doel is generaties met elkaar verbinden. Door mee te doen, leer je nieuwe mensen of je buurtgenoten kennen.

Samen met UP in Nederland biedt Het Generatiehuis in je Uppie gesprekken aan;  kleinschalige koffieochtenden voor ouderen uit de buurt rond gevoelige thema’s als spijt, rouw en afscheid.

Het Generatiehuis biedt een podium voor voorstellingen, exposities en concerten. Onze podia zijn te vinden in plaatselijke wijkencentra, dorpshuizen, openlucht en theaters van de gemeente Leeuwarden.

Voor studenten van verschillende opleidingen bieden wij stageplekken om ervaring op te doen met specifieke doelgroepen of community art. Het Generatiehuis biedt kennisdeling op het gebied van cultuurparticipatie voor ouderen en bouwt aan een samenwerking tussen het sociaal domein, de zorg en kunst en cultuur.