06-44547251 info@generatiehuis.nl

Kennismakingsworkshops fotografie: Het perfecte straatje

Het perfecte straatje: een uitdagend en leuk fotografie project! Je werkt vier maanden  aan je fotografie-vaardigheden. Met als doel: het gezamenlijk maken van een kwartetspel en een eindexpositie met foto’s uit je eigen wijk. We gaan op zoek naar verschillende thema’s in de wijk en maken portretten van medebewoners. Ook gaan we aan de slag met verschillende fotografie- en afdruktechnieken. Dit onder begeleiding van beeldend kunstenaar Siska Alkema en fotograaf Egbert Sepp.

Mocht je niet in bezit zijn van een digitale fotocamera. Dat is geen probleem! Je kunt kiezen voor een analoge camera (dus met fotorol) die wij in bruikleen meegeven.

Docenten: Egbert Sepp en Siska Alkema

Workshops: wekelijks op dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 uur. In mei & juni tweemaal op een vrijdagmiddag verschillende afdruktechnieken. Totale duur cursus: 4 maanden

Startdatum: 15 maart*. Wil je later instromen? Dat kan! 

Deelname is gratis

Locatie: Cultureel Centrum Mahatma Gandhi (Oldegalileën 129, Leeuwarden)

*Workshopdagen: 15, 22, 29 maart, 5, 12, 19 april, 10, 17, 24, 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni, 5 juli. Feestelijke expositie in juli.

Docent Siska is ook op zoek naar veertig buurtbewoners die met hun foto op het kwartetspel van de Bloemenbuurt willen! Stuur een mail naar karin@generatiehuis.nl als je geinteresseerd bent! Siska komt dan een foto van jou bij je voordeur maken. Super leuk als je je aanmeldt!

Kennismakingsworkshops theater:  Schemertijd

Theatermaakster Eline de Vries maakt bewoners uit de Oldegalileën & Bloemenbuurt een theatervoorstelling over schemertijd. Het bijzondere moment waarop duisternis verschijnt en de dag verdwijnt. Tijdens een aantal ‘schemersessies’ hebben we het over de betekenis van het donker. We wisselen verhalen uit en werken toe naar een theatrale schemerwandeling door de wijk.  Bewoners uit de wijk kunnen meedoen aan die schemerwandeling.

Eline zoekt ook bewoners die mee willen helpen met de decorbouw, gastvrouw/heer willen zijn voor de voorstelling, kostuums willen maken etc. Ben je geïnteresseerd om iets te betekenen voor de voorstelling? Stuur een mail naar karin@generatiehuis.nl

 

Docent: Eline de Vries

Repetities: wekelijks op maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur, duur 4 maanden

Startdatum: 21 maart Wl je later instromen? Dat kan! 

Deelname is gratis

Locatie: Cultureel Centrum Mahatma Gandhi (Oldegalileën 129, Leeuwarden)

*Repetitiedagen: 21, 28 maart, 4, 11, 25 april, 9, 16, 23, 30 mei, 13, 20, 25 (zaterdag, hele dag), 27 juni (generale repetitie), Uitvoeringen: 30 juni (voorstelling 1) + 1 juli (voorstelling 2)