058 203 83 63 info@generatiehuis.nl
Selecteer een pagina

Collegereeks dichten en schrijven

Info

Locatie(s):

Theater De Bres (Schoolstraat 4, 8911 BH Leeuwarden)

Aantal lessen: 4
Lesduur: 1 uur
Frequentie: Wekelijks, start vanaf 28 oktober
Lesdag(en): Woensdag 19.30-20:30 inloop 19:00
Kosten: € 20,- 
Leeftijd:  Vanaf 55 jaar

Collegereeks: Dichten & Schrijven

Collegereeks Dichten en Schrijven

In samenwerking met Leeuwarden City of Literature organiseert het Generatiehuis een reeks van vier interactieve colleges door en over de literaire wereld in Fryslân. De colleges behandelen steeds een ander aspect van schrijven en literatuur en worden vanaf 28 oktober op vier woensdagavonden gegeven.

Tijd: 19.30-20.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: Theater De Bres (Schoolstraat 4, Leeuwarden)
Kosten: totaal € 20,-
Leeftijd: vanaf 55 jaar

 

Woensdag 28 oktober: Jitske Kingma, uitgever
Jitske Kingma is eigenaar van uitgeverij Elikser in Leeuwarden. Eerder werkte ze als journalist, was eindredacteur van het Friesch Dagblad en redacteur van literair-cultureel tijdschrift de Moanne. Ook publiceerde ze zelf. Op de startavond van de collegereeks geeft ze een inkijkje in de wereld van de uitgeverijen, waarin de afgelopen 20 jaar grote veranderingen hebben plaatsgevonden. Ook vertelt ze over haar eigen, bijzondere uitgeverij: haar eenmanszaak geeft zowel op ‘traditionele’ wijze boeken uit, als via Printing On Demand.

Woensdag 4 november: Arjan Hut, dichter
Arjan Hut is een Friestalige schrijver en dichter. Hij debuteerde in 2004 met de bundel Nachtswimmers; zijn meest recente bundel kwam recent uit en heet Fjoertoer yn it wâld. In 2005 werd hij benoemd tot eerste stadsdichter van Leeuwarden. Hij is momenteel Wâlddichter van de gemeente Achtkarspelen. Hij zal als dichter op zijn kenmerkende bevlogen wijze vertellen over poëzie en geeft een beknopte dichtworkshop aan de aanwezigen.

Woensdag 11 november: Eduard Kuijt, boekhandelaar
Eduard Kuijt is eigenaar van Boekhandel Binnert Overdiep in Heerenveen en lid van de Raad van Advies voor de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak (KVB). Hij spreekt vanuit het perspectief van een actief cultureel ondernemer over zowel de zakelijke als culturele kanten van het hebben van een boekhandel. 

Woensdag 18 november: Tialda Hoogeveen, schrijver
Tialda Hoogeveen (1974) is schrijver en journalist. Meest recent verscheen van haar de succesvolle non-fictie roman De geur van hooi (Thomas Rap, 2020) en het kinderboek Oerstoer, over de wolharige mammoet en de rest (Ploegsma, 2019). Zij zal spreken over het schrijven van non-fictie, met name over het gebruiken en verwerken van bronmateriaal.