06-44547251 info@generatiehuis.nl

Margriet van weenen: LANDSCHAP&FOTOGRAFIE

Info

 

Locatie(s):

Theater De Bres (Schoolstraat 4)

Aantal lessen: 1
Lesduur: 1 uur
Lesdag(en):
  • Maandavond 9 mei 19:30-20:30 uur
Kosten: € 7,50
Leeftijd:  Vanaf 55 jaar

Margriet van Weenen: landschap&fotografie

9 mei: Landschap en fotografie
19:30-20:30 uur

De Groningse kunstenares Margriet van Weenen vertelt over haar werk, haar methodes en haar projecten. Hoe je als kunstenaar continu op zoek bent om aan de aan hand van je eigen onderzoek een verhaal opnieuw te vertellen en het belang van artistieke vrijheid.

De oorsprong van haar werk ligt in de fotografie. Een afbeelding van de al bestaande werkelijkheid. De laatste tijd is haar interesse meer verschoven naar de manier waarop wij de natuur en het landschap waarnemen en preserveren, waaruit Secret Mountain is voortgekomen. De combinatie van beelden creëert een documentatie van een reis die nooit bestaan heeft, een queeste naar een berg die slechts in herinneringen bestaat.

Margriet van Weenen (1983) studeerde aan academie Minerva (2006) autonome beeldende kunst met de nadruk op fotografie. Ze behaalde haar master aan het Frank Mohr instituut (2009) afdeling, advanced painting.

NB: van vrijdag 11 t/m zondag 13 maart kunt u het werk ‘The Gathering: Melting ground’ van Margriet van Weenen bekijken! Deze ruimtelijke installatie is een zintuiglijk experiment dat visuele beleving samenbrengt met geluid, geur en smaak. Meer informatie: www.secret-mountain.com/offtothemoon