058 203 83 63 info@generatiehuis.nl

Stemkunst en persoonlijke klankontwikkeling

Info

Locatie(s): Us Honk, adres: terp 3, 8636 Britswert
Aantal lessen: 4
Lesduur: 60 minuten
Frequentie:  start vanaf mei 2021
Lesdag(en): in overleg, voorkeur woensdagavond 20.00 tot 21.00 uur
Kosten: € 12,50

Stemkunst en persoonlijke klankontwikkeling

Je stem is als je gezicht: uniek, herkenbaar en veelzeggend. Woorden kunnen soms het effect hebben van een dikke laag make-up: ze verhullen wat je écht te vertellen hebt, dan word je wel gehoord maar niet begrepen. Zonder de beperkende kaders van een taal is er meer ruimte voor creativiteit en diepere
betekenis in communicatie. Want de manier waarop je klinkt is mede bepalend voor hoe je over komt. Wat je bedoelt komt voornamelijk tot uiting in volume, klank, tempo en melodie. Dit gebeurt meestal onbewust, net zoals met lichaamshouding en gezichtsuitdrukkingen. In deze workshop gaan we, verdeeld over vier bijeenkomsten, aan de slag met de aard van jouw toon, jouw auditieve essentie. Met alle geluiden die je kunt maken gaan we communiceren zonder te spreken of te zingen. Het is een ontdekkingsreis op zoek naar de grenzen en de mogelijkheden van je stem, om die vervolgens te kunnen verleggen.

De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Voor meer informatie mail naar: woutervdwal@gmail.com

Ik ben Wouter van der Wal (1977), auditief beelddenker, opgegroeid op het Friese platteland, soms letterlijk met de poten in de aarde. In het dagelijkse leven ben ik actief in de kleinkunst als muzikant, acteur en toneelregisseur.
Ik ben zolang ik me kan herinneren altijd in de weer met geluid en mijn belangrijkste instrument is mijn stem. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ik al op jonge leeftijd begon met het schrijven en zingen van liedjes. Voor mij is het onder meer een nuttige tool om duiding te geven aan de wereld en het leven. Daarom lijkt het me mooi om jullie kennis te laten maken met de wondere wereld van het eigen lied.

In 2016 won Wouter van der Wal de finale van “De beste kampvuurmuzikant van Nederland. Zie ook op www.woutervdwal.nl