058 203 83 63 info@generatiehuis.nl

Zwaantje en de kraai

Info

Datum: repetities zijn afgerond
Docent(en) Karen Idzenga

Zwaantje en de Kraai

Vanaf november 2020 zijn de repetities starten van de nieuwe theaterproductie van Het Generatiehuis onder leiding van Karin Idzenga. 

Zwaantje en de Kraai verteld het verhaal van een man en een vrouw die naast elkaar wonen in een verzorgingstehuis. Ze hebben het niet gezellig met elkaar. het enige wat hen verbind is de irritatie naar elkaar. Toch ziet de Kraai wel relatiepotentie in Zwaantje als ze maar niet zo eigenwijs was…

Zwaantje en de Kraai wordt gespeeld door twee oudere ervaren acteurs die in hun spel echtheid en humor combineren. Daarnaast weten zij in hun motoriek op subtiele wijze de dieren te verbeelden die in hun naam voorkomen. De vrouwelijke speelster in ‘Zwaantje & de Kraai’ is Margreet van der Werf uit Spannum. Zij speelt al van jongs af aan theater en met haar eigen gezin maakten ze wel hilarische films en toneelstukjes.  Later speelde ze mee in voorstellingen van Theatergroep Broos. Onder andere in  ‘That’s alright momma’  en ‘Depressie’. Jan van der Leij uit Wyns is de mannelijke speler uit de voorstelling. Jan en zijn vrouw hebben een bed & breakfast in Wyns, maar daarnaast speelt Jan ook mee in het nabijgelegen iepenloft Snakkerburen. Het afgelopen jaar in een van de hoofdrollen van het stuk  ‘ Of mice and men’ van John Steinbeck, wat door hemzelf was vertaald in het Fries en de titel ‘  Fan Muzen en mannen’  kreeg. 

De première van Zwaantje en de Kraai is uitgesteld wegens COVID19.