Laden Evenementen

« Terug

Expositie Blauwdruk van de Middelsee

In de tijd dat Leeuwarden nog pal aan de zee lag had het water vrij spel in het noordelijkste deel van Friesland. Na de inpoldering kwam dit gebied droog te liggen en kwamen er de eerste bewoners. Een nieuw stuk land op de bodem van een oude zee: de Middelsee.

De afgelopen vier maanden hebben inwoners van dit bijzondere gebied hun land vastgelegd. Door middel van oude fotografische technieken is er onder leiding van beeldmaker Yvonne Feijten een visueel onderzoek gestart naar de ware aard van de Middelsee. De niet alledaagse fototechnieken hebben ertoe geleid dat de Friese klei letterlijk werd omgespit, het water uit de Waddenzee is geschept, zelf camera’s zijn gebouwd van afvalmaterialen en oude analoge technieken nieuw leven zijn ingeblazen.

Het resultaat is een bijzondere collectie werk wat de blauwdruk van de Middelsee weergeeft. Zowel de verhalen van de bewoners als van het landschap zijn in beeld gebracht en laten samen dit stukje Friesland op een geheel nieuwe manier zien. De expositie vindt plaats in het historische remisegebouw in Stiens, dat speciaal voor deze gelegenheid beschikbaar wordt gesteld door het bedrijf Blue Banner Red.

Feestelijke opening op 10 juli om 14:00 uur, met een hapje en een drankje.
De expositie tot en met 15 juli dagelijks te bezoeken tussen 14-16 uur.
Gratis entree.

Locatie: Gebouw Remise (straat: de Remize, Stiens)

De makers: Stien Beckers, Marike Zuidema, Aeltsje Mulder, Sander Buisman, Joan Drent, Henny Rondaan Stallinga, Simone de Jong en Inge Tuinman.

10 juli @ 14:00 - 15 juli @ 16:00

Wat als ik het niet kan betalen?

Wij willen graag dat iedereen mee kan doen. Vul daarom het formulier in.

Formulier invullen

Gegevens

Begin:
10 juli @ 14:00
Einde:
15 juli @ 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Yvonne Feijten

Locatie

De Remise
De Remize
Stiens, Friesland Nederland
+ Google Maps
Wij zijn...

Culturele makers ontwikkelen voor Het Generatiehuis verschillende culturele activiteiten, zoals workshops, voorstellingen, projecten en colleges over beeldende kunst, poezie en filosofie en gezamelijke museum bezoeken.

Iedereen tussen de 18 en 118 jaar kan deelnemen aan onze schillende activiteiten uiteenlopend van danslessen, theaterlessen, voorstellingen, beeldende kunstworkshops of deelnemen aan onze verschillende wijkorkesten.

Het Generatiehuis zet projecten en activiteiten op waarbij het doel is generaties met elkaar verbinden. Door mee te doen, leer je nieuwe mensen of je buurtgenoten kennen.

Samen met UP in Nederland biedt Het Generatiehuis in je Uppie gesprekken aan;  kleinschalige koffieochtenden voor ouderen uit de buurt rond gevoelige thema’s als spijt, rouw en afscheid.

Het Generatiehuis biedt een podium voor voorstellingen, exposities en concerten. Onze podia zijn te vinden in plaatselijke wijkencentra, dorpshuizen, openlucht en theaters van de gemeente Leeuwarden.

Voor studenten van verschillende opleidingen bieden wij stageplekken om ervaring op te doen met specifieke doelgroepen of community art. Het Generatiehuis biedt kennisdeling op het gebied van cultuurparticipatie voor ouderen en bouwt aan een samenwerking tussen het sociaal domein, de zorg en kunst en cultuur.