Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Blauwdruk van de Middelsee

In de tijd dat Leeuwarden nog pal aan de zee lag had het water vrij spel in het noordelijkste deel van Friesland. Na de inpoldering kwam dit gebied droog te liggen en kwamen er de eerste bewoners. Een nieuw stuk land op de bodem van een oude zee: de Middelsee.

De afgelopen vier maanden hebben inwoners van dit bijzondere gebied hun land vastgelegd. Door middel van oude fotografische technieken is er onder leiding van beeldmaker Yvonne Feijten een visueel onderzoek gestart naar de ware aard van de Middelsee. De niet alledaagse fototechnieken hebben ertoe geleid dat de Friese klei letterlijk werd omgespit, het water uit de Waddenzee is geschept, zelf camera’s zijn gebouwd van afvalmaterialen en oude analoge technieken nieuw leven zijn ingeblazen.

Het resultaat is een bijzondere collectie werk wat de blauwdruk van de Middelsee weergeeft. Zowel de verhalen van de bewoners als van het landschap zijn in beeld gebracht en laten samen dit stukje Friesland op een geheel nieuwe manier zien. De expositie vindt plaats in het historische remisegebouw in Stiens, dat speciaal voor deze gelegenheid beschikbaar wordt gesteld door het bedrijf Blue Banner Red.

Feestelijke opening op 10 juli om 14:00 uur, met een hapje en een drankje.
De expositie tot en met 15 juli dagelijks te bezoeken tussen 14-16 uur.
Gratis entree.

Locatie: Gebouw Remise (straat: de Remize, Stiens)

De makers: Stien Beckers, Marike Zuidema, Aeltsje Mulder, Sander Buisman, Joan Drent, Henny Rondaan Stallinga, Simone de Jong en Inge Tuinman.

10 juli 2022 @ 14:00 - 15 juli 2022 @ 16:00

Wat als ik het niet kan betalen?

Wij willen graag dat iedereen mee kan doen. Vul daarom het formulier in.

Formulier invullen

Gegevens

Begin:
10 juli 2022 @ 14:00
Einde:
15 juli 2022 @ 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

De Remise
De Remize
Stiens, Friesland Nederland
+ Google Maps
Kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk.

Met onze projecten willen we mensen met elkaar verbinden. Door mee te doen aan onze projecten kun je nieuwe sociale contacten opbouwen, samen leuke dingen doen, samen iets (nieuws) leren maken, erbij horen, steun van anderen krijgen en nieuwe mensen leren kennen. 

Met onze projecten willen we een positieve bijdrage leveren op je mentale welbevinden. Vrolijk zijn, jezelf accepteren en ontwikkelen en zelfvertrouwen stimuleren door te presenteren voor een publiek zijn allemaal elementen die aan bod komen binnen onze culturele activiteiten.

Met onze projecten willen we een bijdrage leveren aan je persoonlijke zingeving. Ontwikkelen van je eigen creativiteit en je (misschien nog onbekende) talenten, nieuwe dingen leren, zinvolle dingen doen. En vooral blijven leren!

Met onze projecten willen we een positieve bijdrage leveren aan je fysieke gezondheid. Je gezond voelen, je fit voelen, werken aan je conditie en bewegen.

Met onze projecten willen we een positieve bijdrage leveren aan je kwaliteit van leven. Genieten, gelukkig zijn, lekker in je vel zitten, balans en je veilig voelen.