Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Laat de muziek haar werk doen 

We luisteren er graag naar. Het geeft kleur aan ons bestaan. We kunnen het ook maken. We nemen dan muziekles om een instrument te leren spelen en noten te leren lezen. We gaan dan oefenen, maar hopen dan ook dat anderen dat niet horen. En als we het dan uiteindelijk toch laten horen, raken we nerveus, want als het om een bestaand liedje gaat weet iedereen hoe het moet klinken. We hebben immers onze media waar we alles kunnen horen….. 

Veel mensen hebben, vaak in het kader van hun opvoeding, muziekles gehad. Toch zijn er veel die er na een bepaalde tijd mee ophouden. Veelal met spijt als men ouder is geworden.  

Vaak zegt men niet muzikaal te zijn. Dat is een misvatting. We kunnen ons juist erg goed uitdrukken in klank (dat doen we bijvoorbeeld al in het praten). Alleen is zelf muziek maken, dus improviseren, niet gewoon. In onze cultuur gaat het namelijk bij muziek maken vaak om reproductie, om te ‘spelen wat er staat’.  

Laten we muziek maken eens loskoppelen van het resultaat en het beleven vooropstellen. Daarbij niet gehinderd te worden door moeilijk te hanteren muziekinstrumenten. Zelf genieten van de klank die je voortbrengt en daarmee met anderen communiceert. Je uiten in muziek is namelijk een pracht beleving.  

In deze collegereeks zal Remi Adriaansz u inleiden in de wereld van muziekimprovisatie. Naast de theorie hierover, zal er veel samen gespeeld worden. En let wel: niet voor anderen, geen concert, we houden het plezier voor en bij onszelf.  

Het hebben van muzikale achtergrond of zelfs het kunnen musiceren is absoluut niet noodzakelijk. Onbevangenheid in deze is een pré!  

College I: dinsdagavond 7 januari 2025, 19:30 tot 20:30 uur  

Muziek als geluid dat emotie oproept. Het wordt gebruikt bij reclame, films en als sfeermaker in restaurants en openbare gelegenheden. Kunnen we dat zelf ook? Wat voor geluid past er bij een mooie lenteochtend? En wat is het geluidsdecor van ons leven. 

College II: vrijdag 10 januari 2025, bezoek concert. Meer informatie volgt. 

College III: dinsdagavond 14 januari, 19:30 uur tot 20:30 uur 

In ons dagelijks leven gaan taal en toon altijd muzikaal hand in had. Met spreken is onze toon altijd de illustratie van onze boodschap. Een barse toon bij een verwijt, een vaak hogere toon als we praten tegen baby’s. Kunnen we een gesprek voeren, dus communiceren in de muziek? 

College IV: dinsdagavond 21 januari 2025, 19:30 uur tot 20:30 uur  

Samen musiceren, komend tot een muzikaal bad. Er is dan sprake van een wederkerigheid: degene die muziek speelt, laat zich beïnvloeden door de personen die luisteren. De invloed van je eigen stemming op je spel: je instrument moet goed gestemd zijn, maar jij ook! 

De colleges zijn voor iedereen toegankelijk.
Locatie colleges: De Bres, Schoolstraat 4 Leeuwarden. 

De totale reeks kost €45 inclusief bezoek aan het concert. 
Als je iets meer kunt missen, dan is er ook de optie om €55 per reeks te betalen. Daarmee help je onze stichting om activiteiten te kunnen blijven aanbieden.  

De colleges zijn voor iedereen toegankelijk.
Locatie colleges: De Bres, Schoolstraat 4 Leeuwarden. 

Deze lezingreeks wordt gegeven door Remi Adriaansz: 

Remi Adriaansz werkte ruim veertig jaar als muziektherapeut en muziekagoog, maakte naam als grondlegger van de muziekagogie in Nederland. Auteur van de gelijknamige monografie, waar hij focust op de invloed van geluid op het welzijn van client en patiënt. 

 

7 januari 2025 @ 19:30 - 20:30

€45.00 – €55.00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Laat de muziek haar werk doen   
45.00
48 beschikbaar
Laat de muziek haar werk doen   
55.00
47 beschikbaar

Wat als ik het niet kan betalen?

Wij willen graag dat iedereen mee kan doen. Vul daarom het formulier in.

Formulier invullen

Gegevens

Datum:
7 januari 2025
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
€45.00 – €55.00
Evenement Categorie:

Organisator

Remi Adriaansz

Locatie

Theater de Bres
Schoolstraat 4
Leeuwarden, Friesland 8911 BH Nederland