Kunst in Gesprek

Praten over Kunst en andere Dingen

‘Kunst in Gesprek’ is een nieuw opgestart project van stichting Het Generatiehuis speciaal voor (oudere) mensen die te maken hebben met beginnende dementie, een kleine sociale omgeving of een psychische kwetsbaarheid. ‘Kunst in Gesprek’ is ook te boeken voor uw organisatie.

 Tijdens ‘Kunst in Gesprek’ praten de deelnemers met elkaar over schilderijen en kunstwerken van Friese kunstenaars. Onder leiding van een ervaren gespreksleider bespreken ze welke gevoelens een schilderij oproept, welke herinneringen kunst naar boven haalt en of een kunstobject een plekje in hun huis zou krijgen. Ook wordt gesproken over wat de kunstenaar met zijn of haar kunst wil zeggen.

Maar het blijft niet alleen bij kijken! Kunst ga je nog beter zien wanneer je al je zintuigen aanzet. De gespreksleider neemt daarom ook alledaagse voorwerpen mee die te maken hebben met de kunstwerken. Deze voorwerpen, zoals een porseleinen theekopje, een schilderskoffer of een mooi borduursel zorgen ervoor dat de kunstwerken nog meer tot leven komen en tot de verbeelding spreken.

De kunstgespreksleider komt drie keer een ochtend of een middag langs op locatie. Bijvoorbeeld een woonzorgcentrum, een wijkgebouw of een dagcentrum. Een gesprek duurt ongeveer een uur. Er worden steeds andere kunstenaars, schilderijen en kunstobjecten besproken. Ervaring met kunst kijken is niet nodig. Meedoen is voor de deelnemers meestal gratis of tegen een kleine vergoeding. Mantelzorgers en (zorg)medewerkers zijn ook van harte welkom om mee te luisteren met het gesprek.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de dit project en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Jacobien van Vugt, projectleider ‘Kunst in Gesprek’ via info@kennisinjebuurt.nl

‘Kunst in Gesprek, praten over Kunst en andere Dingen’ is een project van Stichting Het Generatiehuis.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Sluyterman van Loo

BAVO Stichting

Cultuurfonds afdeling Friesland

Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis

Hendrick Nannes en Catrijn Epes Stichting

Fonds voor Cultuurparticipatie

Schrijf je in voor onze
nieuwsbrief.

Zal worden gebruikt in overeenstemming met ons privacybeleid.

newsletter-image