Buurtplankje: ‘WAAR WORD IK BLIJ VAN IN MIJN WIJK?’

Kinderen van basisscholen en bewoners van welzijnscentra in de wijken Vlietzone en Oldegalileen en Bloemenbuurt krijgen in de eerste week van september een buurtplankje. Ieder maakt op dat plankje een eigen ontwerp. Een tekening, een gedicht, wat dan ook: “Waar word ik blij van in mijn wijk?” Wandelen in het park met je hond? Voetballen met je vrienden? Het bloemperkje in je voortuin?

Lever jouw versierde plankje in op de volgende plekken/tijdstippen:

Voor Oldegalileën&Bloemenbuurt: om 11:00 uur bij buurthuis Mahatma Gandhi.

Voor Vlietzone: om 14:30 uur bij Jabixhûs.


Daar bouwen de kunstenaars van Stoereloer een heel bijzonder hotel van alle plankjes.Een thuis voor lieveheersbeestjes, bijen, vlinders; mogelijk gemaakt door jou!

Tips en richtlijnen:

  • Je kunt verschillende materialen gebruiken om jouw ontwerp te maken op het plankje. Bijvoorbeeld verf, balpen, ecoline of potlood. Of misschien verras je ons wel door het te branden met een houtbrandertje of met een vergrootglas in de zon…? Daag jezelf uit!
  • Werk aan één kant van het plankje. Niet op de achterkant! De voorkant is het grootste platte vlak. Eventueel mag je ook op de zijkanten werken.
  • Er mag best hout zichtbaar blijven.
  • Wij lakken het plankje nadat het klaar is af.
  • Zorg dat er geen uitstekende delen aan het plankje komen.
  • Schrijf ook vooral je naam klein in een hoekje, dan kan iedereen zien wie er meegedaan hebben!
  • Lever jouw versierde plankje in op de tijd en locatie die je op je envelop aantreft.

Deel dit op:

Facebook
Kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk.

Met onze projecten willen we mensen met elkaar verbinden. Door mee te doen aan onze projecten kun je nieuwe sociale contacten opbouwen, samen leuke dingen doen, samen iets (nieuws) leren maken, erbij horen, steun van anderen krijgen en nieuwe mensen leren kennen. 

Met onze projecten willen we een positieve bijdrage leveren op je mentale welbevinden. Vrolijk zijn, jezelf accepteren en ontwikkelen en zelfvertrouwen stimuleren door te presenteren voor een publiek zijn allemaal elementen die aan bod komen binnen onze culturele activiteiten.

Met onze projecten willen we een bijdrage leveren aan je persoonlijke zingeving. Ontwikkelen van je eigen creativiteit en je (misschien nog onbekende) talenten, nieuwe dingen leren, zinvolle dingen doen. En vooral blijven leren!

Met onze projecten willen we een positieve bijdrage leveren aan je fysieke gezondheid. Je gezond voelen, je fit voelen, werken aan je conditie en bewegen.

Met onze projecten willen we een positieve bijdrage leveren aan je kwaliteit van leven. Genieten, gelukkig zijn, lekker in je vel zitten, balans en je veilig voelen.