Kunst in je buurt daagt jou uit

Zelf het evenement van je leven organiseren? Of met anderen een professionele videoclip maken? Met Kunst in je Buurt kan het allemaal.
Dien je idee in via de knop “ik heb een idee” rechtsboven aan de pagina.

LEEUWARDEN Jongeren mogen het dus zelf bedenken. ,,Op kunstinjebuurt.nl kun je je idee of plan achterlaten. En bellen mag ook”, zegt Mariese Schuurman van Kunst in je buurt. ,,We willen namelijk weten wat de jongeren uit de gemeente Leeuwarden in hun vrije tijd willen doen.”

Kunst in je buurt (en Kennis in je buurt) organiseert al jaren van alles in de wijken en dorpen van de gemeente Leeuwarden. Theaterproducties, dansprojecten, schilder-, zang- en muziekactiviteiten, colleges kunstgeschiedenis, leren over de klassieke oudheid: het culturele aanbod is groot. Kunst in je buurt biedt nu voornamelijk nog aanbod voor volwassenen. ,,Maar we willen ons ook op jongeren richten. En we vinden dat jongeren zelf moeten aangeven wat ze willen doen. Dat weten zij waarschijnlijk beter dan wij.”

Of het nu gaat om een Halloween Party, jouw kamer ombouwen tot een museum, een hiphop-workshop: alles kan. ,,Als jij enthousiast bent, is de eerste stap al gezet”, aldus Schuurman. ,,Als je contact opneemt, krijgt je binnen 48 antwoord.” Het telefoonnummer is: 06 – 4454 7251. En voor alle volwassenen blijft kunstinjebuurt.nl ook de plek om aan betaalbare projecten mee te doen.

Deel dit op:

Facebook