Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jan/febr 2023: Middeleeuwen en Friese Vrijheid

Drs. Karin Straathof, kunsthistorica van het Fries Museum, brengt tijdens deze lezingreeks de eigenzinnige, verdwenen wereld van Friesland tussen 1067-1567 tot leven. Het Friesland van toen (Tota Frisia) strekte zich uit van de huidige provincie Friesland tot aan de Wezer in het Duitse Noord-Duitsland. In tegenstelling tot elders in Europa bestuurden de Friezen zichzelf, kozen ze hun eigen rechters, hadden ze een eigen taal en een eigen kenmerkende kledingstijl.

De lezingreeks wordt afgesloten met een gezamenlijk bezoek aan de expositie Vrijheid, vetes, vagevuur; de Middeleeuwen in het noorden in het Fries museum, met koffie en taart! Deze expositie laat een rijke archeologische collectie middeleeuwse voorwerpen zien uit eigen collectie, aangevuld met (inter)nationale bruiklenen. Meer info over de expositie.

  • Dinsdag 17 januari 19:30-20:30 uur
  • Dinsdag 24 januari 19.30-20.30 uur
  • Dinsdag 31 januari 19.30-20.30 uur
  • Dinsdag 7 februari (middag, tijdstip nader te bepalen): gezamenlijk museumbezoek

De prijs van deze vierdelige reeks is €35 en is voor iedereen toegankelijk. Geef u snel op!

Locatie colleges: De Bres, Leeuwarden
Locatie expositie: Fries Museum, Leeuwarden

Deze lezingreeks komt tot stand in samenwerking met Fries Museum

17 januari 2023 @ 19:30 - 7 februari 2023 @ 19:30

€35,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Noordelijke Middeleeuwen en Friese Vrijheid
Geef éérst aan voor hoeveel personen je een reservering wilt doen, klik daarna pas op ‘bestel tickets’. Lukt digitaal aanmelden niet? Stuur dan een mail naar colleges@generatiehuis.nl
35,00
Onbeperkt

Wat als ik het niet kan betalen?

Wij willen graag dat iedereen mee kan doen. Vul daarom het formulier in.

Formulier invullen

Gegevens

Begin:
17 januari 2023 @ 19:30
Einde:
7 februari 2023 @ 19:30
Kosten:
€35,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Overige informatie

Lesduur
Driemaal lezing van een uur met aansluitend een museumbezoek
Aantal lessen
4

Locatie

Theater de Bres
Schoolstraat 4
Leeuwarden, Friesland 8911 BH Nederland
+ Google Maps
Kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk.

Met onze projecten willen we mensen met elkaar verbinden. Door mee te doen aan onze projecten kun je nieuwe sociale contacten opbouwen, samen leuke dingen doen, samen iets (nieuws) leren maken, erbij horen, steun van anderen krijgen en nieuwe mensen leren kennen. 

Met onze projecten willen we een positieve bijdrage leveren op je mentale welbevinden. Vrolijk zijn, jezelf accepteren en ontwikkelen en zelfvertrouwen stimuleren door te presenteren voor een publiek zijn allemaal elementen die aan bod komen binnen onze culturele activiteiten.

Met onze projecten willen we een bijdrage leveren aan je persoonlijke zingeving. Ontwikkelen van je eigen creativiteit en je (misschien nog onbekende) talenten, nieuwe dingen leren, zinvolle dingen doen. En vooral blijven leren!

Met onze projecten willen we een positieve bijdrage leveren aan je fysieke gezondheid. Je gezond voelen, je fit voelen, werken aan je conditie en bewegen.

Met onze projecten willen we een positieve bijdrage leveren aan je kwaliteit van leven. Genieten, gelukkig zijn, lekker in je vel zitten, balans en je veilig voelen.