Feestelijke opening expositie Buren in beeld wijkcentrum Nijlân

De afgelopen maanden werkten buurtbewoners samen met fotografe Shiri Wilk aan hun fotografie technieken. Ze gingen naar buiten, maakten foto’s van elkaar, gebouwen en natuur en leerden ‘kijken’ als een fotograaf. De lessen monden uit in een foto expositie die op zaterdag 25 juni feestelijk wordt geopend. Iedereen is welkom!

Maar liefst 60 foto’s zijn te bewonderen in het wijkcentrum. Daarnaast liet dichter Henk Dillerop zich inspireren door de makers en hij schreef korte gedichten over hun werk en wat fotografie voor hen betekent.

De foto’s en gedichten kun je onder het genot van een hapje en een drankje op zaterdag 25 juni om 15:00 uur komen bekijken. De toegang is gratis. Locatie: wijkcentrum Nijlân, Surinamestraat 31, Leeuwarden.

Deel dit op:

Facebook
Wij zijn...

Culturele makers ontwikkelen voor Het Generatiehuis verschillende culturele activiteiten, zoals workshops, voorstellingen, projecten en colleges over beeldende kunst, poezie en filosofie en gezamelijke museum bezoeken.

Iedereen tussen de 18 en 118 jaar kan deelnemen aan onze schillende activiteiten uiteenlopend van danslessen, theaterlessen, voorstellingen, beeldende kunstworkshops of deelnemen aan onze verschillende wijkorkesten.

Het Generatiehuis zet projecten en activiteiten op waarbij het doel is generaties met elkaar verbinden. Door mee te doen, leer je nieuwe mensen of je buurtgenoten kennen.

Samen met UP in Nederland biedt Het Generatiehuis in je Uppie gesprekken aan;  kleinschalige koffieochtenden voor ouderen uit de buurt rond gevoelige thema’s als spijt, rouw en afscheid.

Het Generatiehuis biedt een podium voor voorstellingen, exposities en concerten. Onze podia zijn te vinden in plaatselijke wijkencentra, dorpshuizen, openlucht en theaters van de gemeente Leeuwarden.

Voor studenten van verschillende opleidingen bieden wij stageplekken om ervaring op te doen met specifieke doelgroepen of community art. Het Generatiehuis biedt kennisdeling op het gebied van cultuurparticipatie voor ouderen en bouwt aan een samenwerking tussen het sociaal domein, de zorg en kunst en cultuur.