Opening Expositie Blauwdruk van de Middelsee

In de tijd dat Leeuwarden nog pal aan de zee lag had het water vrij spel in het noordelijkste deel van Friesland. Na de inpoldering kwam dit gebied droog te liggen en kwamen er de eerste bewoners. Een nieuw stuk land op de bodem van een oude zee: de Middelsee.

De afgelopen vier maanden hebben inwoners van dit bijzondere gebied hun land vastgelegd. Door middel van oude fotografische technieken is er onder leiding van beeldmaker Yvonne Feijten een visueel onderzoek gestart naar de ware aard van de Middelsee. De niet alledaagse fototechnieken hebben ertoe geleid dat de Friese klei letterlijk werd omgespit, het water uit de Waddenzee is geschept, zelf camera’s zijn gebouwd van afvalmaterialen en oude analoge technieken nieuw leven zijn ingeblazen.

De officiële opening van de expositie in het Remisegebouw in Stiens vindt plaats op zondag 10 juli om 14:00 uur met koffie, thee en lekkers. Na de opening zijn bezoekers tot 17:00 uur welkom. De kunstwerken zijn na 10 juli nog twee weken op gezette tijden te bezichtigen in het Remisegebouw (adres: De Remize, Stiens).

Deel dit op:

Facebook