06-44547251 info@generatiehuis.nl

KUNST IN JE BUURT

Wil jij nieuwe dingen leren, mensen ontmoeten of juist graag laten zien wat je al kunt? Het Generatiehuis biedt speciaal voor jou GRATIS kunstlessen aan op de gebieden dans, theater, beeldende kunst en muziek!

Vanaf november starten we in verschillende wijken en dorpen van de gemeente Leeuwarden met workshops en repetities. Tijdens de workshops leer je bijvoorbeeld instrumenten bespelen, moderne dans of schilderen. En nog veel meer. De workshops vinden wekelijks plaats op een locatie bij jou in de buurt. Samen werk je in vier maanden toe naar een presentatie voor publiek. Bijvoorbeeld een foto-expositie. Leuk om je vrienden, familie en buren voor uit te nodigen!

Ben je tussen de 18 en 118 jaar? Bekijk dan hieronder het aanbod bij jou in de buurt! Is de workshop al begonnen? Je kunt nog instromen tot 5 december!

(Staat jouw buurt er (nog) niet tussen of is er nu nog niet iets waarbij je aan wilt sluiten? Niet getreurd, laat je gegevens hier achter en we houden je op de hoogte van nieuw aanbod!)

KIES EEN BUURT

Aldlân, Nijlân, Huizum-West

Bilgaard

 Stiens en omliggende dorpen

Mantgum, Grou en omliggende dorpen

OF KIES EEN KUNSTVORM

Doe jij ook (gratis) mee?

Misschien wil je buurman ook wel mee! Geef je snel op via onderstaand formulier. Je mag meerdere opties aanvinken!

Let op: de activiteiten staan per wijk gesorteerd.

Aanmeldformulier

Huizum-West, Aldlân, Nijlân

Bilgaard

Stiens, Koarnjum en omliggende dorpen

Mantgum, Grou e.o. (NB: de beeldende kunst workshops in Mantgum zitten al vol)

13 + 13 =

Achtergrondinformatie Kunst in je buurt

Kunst in je buurt is een samenwerkingsproject tussen Het Generatiehuis en welzijnsorganisatie Amaryllis. Binnen dit project ontwikkelen we cultureel aanbod voor bewoners zodat mensen laagdrempelig kennis kunnen maken met kunst en cultuur. Het gezamenlijk doel van beide organisaties is het laten meedoen van bewoners, ontmoetingen en verbindingen tussen mensen te stimuleren en in het bijzonder tussen generaties.

Waar vind je Kunst in buurt?

Kunst in je buurt is te vinden in de volgende wijken en dorpen van de gemeente Leeuwarden:

  • Stiens, Alde Leije, Finkum, Hijum, Britsum, Jelsum en Koarnjum
  • Mantgum, Warten, Jirnsum, Swichum, Wirdum, Grou, Huns, Leons, Baard, Easterlittens
  • AldLân, Nijlan, Huizum West
  • Bilgaard
  • Heechterp-Schieringen
  • Oldegalileën & Bloemenbuurt
  • Vrijheidswijk

Waarom wil je meedoen aan Kunst in je buurt?

Met Kunst in je buurt willen we een bijdrage leveren aan zingeving en het ontwikkelen van je eigen creativiteit en talenten. Uit onderzoek blijkt dat het meedoen aan culturele activiteiten je mentaal welbevinden bevorderd. Communiceren, onthouden, jezelf accepteren en ontwikkelen, lichaamsfuncties, gevoel van controle en omgaan met verandering en je zelfvertrouwen worden allemaal gestimuleerd.

Belangrijk aspect van het project is het bijdragen aan meedoen. Onder meedoen verstaan we sociale contacten opbouwen, serieus genomen worden, samen leuke dingen doen, samen iets (nieuws) leren maken, erbij horen, zinvolle dingen doen, steun van anderen en interesse in de eigen woon en leefomgeving creëren. Kortom allemaal aspecten die bijdragen aan je kwaliteit van leven.

Voor wie is Kunst in je buurt?

Voor iedereen tussen de 18 en 108 jaar, voor iedereen met of zonder beperking. Voor iedereen die woont in de wijk of dorp waar Kunst in je buurt plaatsvindt.

Wat kost Kunst in je buurt?

Het mooie is dat Kunst in je buurt gratis is.

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun van:
De gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân en het Fonds voor Cultuurparticipatie.