Ontdekken, creëren en verbinden: op kunstzinnig avontuur met Yvonne

Hoi, ik ben Yvonne Feijten en werk als fotograficus vanuit mijn atelier het Beeldlokaal in Leeuwarden. Ik hou me bezig met alternatieve druktechnieken, analoge fotografie en 16mm film. De combinatie met fotografie en grafiek heeft mijn interesse, net zoals het registreren van beeld zonder camera. Oude en alternatieve technieken nodigen uit tot experimentele resultaten, wat mij telkens weer blijft boeien. Ook geef ik diverse workshops, cursussen en maak eigen werk.

Het motiveert me om les te geven voor Kunst in je buurt omdat ik werken met mensen uit de directe omgeving fijn vind. De directe omgeving gebruik je letterlijk ook voor het maken van werk. Mensen die daar zelf wonen en leven kennen de omgeving op een hele andere manier en dat kan werk een diepere laag geven. 

Mijn eigen werk kenmerkt zich door een combinatie van grafiek, fotografie en film. Ik gebruik vaak oude fotografische technieken om tot een beeld te komen en verwerk deze in lichtobjecten, collages en films.

Het meest bijzondere binnen Kunst in je buurt zijn altijd de emoties van de deelnemers bij het presenteren van het eindwerk. De trots en het laten zien van hun kwetsbaarheid. Het proces van ieders ontdekkingstocht is het mooiste onderdeel van de lessen. Dat vind ik mooi om te zien: het plezier van ontdekken binnen mijn lessen, spelen en experimenteren met (foto)grafisch materiaal.

Een leuk feitje over mij? Mijn grote hobby naast werk is de (electrische) gitaar. Mijn motto? De wereld is een afspiegeling van je gedachten en overtuigingen. Denk groots!

Deel dit op:

Facebook