Passie voor schilderen: ontmoet kunstenares Melda Wibawa!

‘Ik ben Melda en ik ben kunstschilder. Ik woon en werk in Leeuwarden. Naast vrijwerk maken en opdrachten geniet ik ook van lesgeven zowel in mijn atelier in De Doas als op locatie voor workshops. Naast schilderen teken ik ook regelmatig.

Wat mij motiveert om les te geven bij Kunst in je buurt is het ontmoeten van mensen en mijn kennis delen. Mijn schilderstijl is abstract-figuratief. Losse toets en een wisseling van pasteus en schraal. Mijn voorkeur is plein air of op locatie schilderen om de sfeer van het tafereel te proeven. In mijn les neem ik dit mee, maar het gaat erom om het beste van iedereen naar boven te halen.

Een bijzondere ervaring tijdens Kunst in je buurt was dat een cursiste van mij van zichzelf vond dat ze niet goed genoeg was en dat het niet in haar zat een portretschilderij te maken. Terwijl ze dit juist heel mooi vond. Ik heb haar aangemoedigd om dit wel te doen. Ze oefende met verschillende portretten totdat zij eindelijk durfde om een portret van haar man te maken. Ze deed het stiekem, want hij man vond het niet leuk om geportretteerd te worden. Toen het af was liet ze het uiteindelijk toch aan haar man zien. Hij was daar helemaal ontroerd van. Een week daarna werd ik door hem verrast met een bos bloemen als bedankje voor het begeleiden bij het maken van het portret. Ik wil graag dat de deelnemers in mijn lessen plezier ervaren en dat zij zichzelf beter leren kennen.

Iets persoonlijks? Mijn lievelingseten is… pempek! Een Indonesisch gerecht… zoek het maar uit op internet 😉

Deel dit op:

Facebook