UITVERKOCHT! Theatrale tocht door de Oldegalileën

Het bijzondere moment waarop de dag verdwijnt en de nacht verschijnt, het tijdstip waarop je stiekem bij mensen naar binnen kan kijken. Maak kennis met de wijk Oldegalileën tijdens de theatrale wandeltocht Schemertijd. Theatermaakster Eline de Vries heeft voor het project Kunst in je Buurt samen met bewoners aan deze productie gewerkt. En vroeg de bewoners wat hen bezighoudt tijdens de schemer?

Tijdens de tocht wordt het publiek meegenomen langs de persoonlijke verhalen van de bewoners op verschillende locaties in de wijk variërend van het buurthuis, de scheepswerf tot café Blauwhuis. Een deel van de route is te voet, daarna gaat de route verder op pramen van Stichting Praamvaren Leeuwarden. Op de route zijn ook portretfoto’s te bekijken gemaakt door deelnemers van het fotografieproject Kunst in je Buurt van Het Generatiehuis van kunstenaars Siska Alkema en Egbert Sepp.
  
Dit project is onderdeel van het project Kunst in je Buurt van Het Generatiehuis en van IIS het Mienskipsproject van Arcadia. IIS is een productie van Arcadia en Keunstwurk en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Prins Bernard Cultuur Fonds en Univé. 

De voorstelling vindt plaats op 30 juni en 1 juli, en is inmiddels uitverkocht. Inloop Mahatma Ghandi: 20:30 uur, start: 21:00 uur. Eindtijd in Café Blauwhuis: 22:30 uur. 

Spel: Francina Marijanan, Gerda de Graaf-Luitjes, Yvonne Span, Brigit Janssen, Petra van der Wal, Teuni Land en Sjoerd Blom
Regie: Eline de Vries
Vormgeving: Afke Manshanden
Techniek: Harald Schnuck

Deel dit op:

Facebook
Wij zijn...

Culturele makers ontwikkelen voor Het Generatiehuis verschillende culturele activiteiten, zoals workshops, voorstellingen, projecten en colleges over beeldende kunst, poezie en filosofie en gezamelijke museum bezoeken.

Iedereen tussen de 18 en 118 jaar kan deelnemen aan onze schillende activiteiten uiteenlopend van danslessen, theaterlessen, voorstellingen, beeldende kunstworkshops of deelnemen aan onze verschillende wijkorkesten.

Het Generatiehuis zet projecten en activiteiten op waarbij het doel is generaties met elkaar verbinden. Door mee te doen, leer je nieuwe mensen of je buurtgenoten kennen.

Samen met UP in Nederland biedt Het Generatiehuis in je Uppie gesprekken aan;  kleinschalige koffieochtenden voor ouderen uit de buurt rond gevoelige thema’s als spijt, rouw en afscheid.

Het Generatiehuis biedt een podium voor voorstellingen, exposities en concerten. Onze podia zijn te vinden in plaatselijke wijkencentra, dorpshuizen, openlucht en theaters van de gemeente Leeuwarden.

Voor studenten van verschillende opleidingen bieden wij stageplekken om ervaring op te doen met specifieke doelgroepen of community art. Het Generatiehuis biedt kennisdeling op het gebied van cultuurparticipatie voor ouderen en bouwt aan een samenwerking tussen het sociaal domein, de zorg en kunst en cultuur.