UITVERKOCHT! Theatrale tocht door de Oldegalileën

Het bijzondere moment waarop de dag verdwijnt en de nacht verschijnt, het tijdstip waarop je stiekem bij mensen naar binnen kan kijken. Maak kennis met de wijk Oldegalileën tijdens de theatrale wandeltocht Schemertijd. Theatermaakster Eline de Vries heeft voor het project Kunst in je Buurt samen met bewoners aan deze productie gewerkt. En vroeg de bewoners wat hen bezighoudt tijdens de schemer?

Tijdens de tocht wordt het publiek meegenomen langs de persoonlijke verhalen van de bewoners op verschillende locaties in de wijk variërend van het buurthuis, de scheepswerf tot café Blauwhuis. Een deel van de route is te voet, daarna gaat de route verder op pramen van Stichting Praamvaren Leeuwarden. Op de route zijn ook portretfoto’s te bekijken gemaakt door deelnemers van het fotografieproject Kunst in je Buurt van Het Generatiehuis van kunstenaars Siska Alkema en Egbert Sepp.
  
Dit project is onderdeel van het project Kunst in je Buurt van Het Generatiehuis en van IIS het Mienskipsproject van Arcadia. IIS is een productie van Arcadia en Keunstwurk en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Prins Bernard Cultuur Fonds en Univé. 

De voorstelling vindt plaats op 30 juni en 1 juli, en is inmiddels uitverkocht. Inloop Mahatma Ghandi: 20:30 uur, start: 21:00 uur. Eindtijd in Café Blauwhuis: 22:30 uur. 

Spel: Francina Marijanan, Gerda de Graaf-Luitjes, Yvonne Span, Brigit Janssen, Petra van der Wal, Teuni Land en Sjoerd Blom
Regie: Eline de Vries
Vormgeving: Afke Manshanden
Techniek: Harald Schnuck

Deel dit op:

Facebook