Experimenteren in de Verwonderruimte met Sonja Reus

In De Verwonderruimte wordt er geëxperimenteerd met verschillende materialen, het luisteren naar muziek en kijken met aandacht. Hierdoor ontstaan er nieuwe beelden. Materialen zoals inkt, verf en krijgt worden gebruikt door uit te proberen. Gezelligheid staat bij kunstenares Sonja Reus centraal binnen de lessen. Sonja stelt zich graag even aan je voor!

‘Ik ben Sonja en ik schilder, teken en maak. Ik heb aan de Minerva Academie gestudeerd en stage gelopen aan het Royal Institute of Art in Stockholm. Daarna heb ik een aantal jaren in Noorwegen gewoond en mijn kunstenaarschap daar verder ontwikkeld.’

‘Alles wat ik heb geleerd wil ik graag doorgeven. Dat motiveert mij ook om les te geven. Verder vind ik het prachtig om te zien dat samen kunst maken verbindend werkt. Ik zie regelmatig dat deelnemers aan mijn lessen met elkaar verbonden blijven tijdens exposities of samen uitjes ondernemen achteraf.’

‘Mijn stijl kenmerkt zich door speelsheid en loslaten, geïnspireerd door Picasso’s woorden: “Ik zoek niet – ik vind.” Ik moedig abstracte kunst aan, maar we kunnen ook kunstenaars als David Hockney verkennen. In mijn lessen creëer ik een veilige omgeving waarin deelnemers zichzelf kunnen zijn. Ik streef ernaar dat deelnemers plezier, gezelligheid en ontspanning ervaren, terwijl artistieke kwaliteit centraal staat.

Sinds kort dans ik bij het gezelschap Ivgy en Greben. Dat is voor mij een heerlijke uitlaatklep die me doet denken aan schilderen.

Mijn levensmotto: ‘Komt goed!’

Deel dit op:

Facebook