Ontdek met Annabel Adema jouw creativiteit!

Tijdens de Kunstcarrousel Mixed Media krijg je tweemaal 6 lessen aangeboden door twee verschillende kunstdocenten. Zij leren kijk op verschillende manieren, aan de hand van verschillende technieken. De eerste docent is Annabel Adema en zij stelt zich graag even aan je voor!

‘Ik ben Annabel Adema, een illustrator en animator uit Leeuwarden. Ik heb aan de kunstacademie in Groningen gestudeerd en werk nu als zelfstandig ondernemer. Mijn werk is erg divers, van enorme muurschilderingen tot tekenen tijdens een evenement, van een animatie over depressie tot het illustreren van een drol voor Kunst in je buurt! Wat mij zo enthousiast maakt over Kunst in je buurt is dat zowel de deelnemers als de docenten niet beperkt worden. Er is ruimte voor creativiteit en technieken die buiten het gebruikelijke liggen. En er wordt voor gezorgd dat iedereen mee kan doen!’

‘Zelf werk ik met veel kleur en details, voornamelijk op papier. Met iets simpels als papier is al enorm veel te experimenteren, denk aan stencils, stop-motions en collages. Dit creatief omgaan met vrij simpele materialen pas ik zelf veel toe in mijn stijl en wil ik graag overbrengen op de deelnemers! Een bijzonder moment voor mij was een deelnemer haar (klein)kinderen had verbaasd met de stop-motions die zij gemaakt had. Trots liet ze mij de reacties van haar familie zien. De moraal van dit verhaal: Een creatieve skil leren waarvan je van tevoren niet had gedacht dat je het kon en waar je trots op kan zijn (en mee kan opscheppen). Naast een gezellige tijd wil ik de deelnemers graag iets vernieuwends leren wat ze later ook kunnen gaan doen aan de keukentafel. Een nieuwe techniek of een nieuwe manier van creatief denken.’

‘Mijn huidige muze is mijn dwerg teckel puppy genaamd Fiep (vernoemd naar de illustrator van Takkie, de teckel van Jip & Janneke). Nog wat leuke teckel-kunst waarvan ik fan ben en wat zeker de moeite waard is om even op te zoeken: de tientallen schilderijen van de twee teckels van David Hockney!

Mijn levensmotto: Less is a bore! (quote van Robert Venturi)’

Deel dit op:

Facebook