Theaterplezier met Karin Idzenga – spelen met passie!

Hallo allen!

Mijn naam is Karin Idzenga en ik ben theaterdocent & theatermaker.

Als kind bleek al dat ik vrij theatraal was aangelegd dus de keus was niet zo moeilijk om te kiezen voor de Kunstacademie Arnhem, docent Theater.

Daar was ik klaar mee in 1998 en ben vanaf toen gaan werken als docent en theatermaker in Friesland. Het grote plezier wat ik zelf altijd heb ervaren aan toneelspelen, theater en alles daar omheen wil ik nog steeds graag overbrengen op anderen.

Bij Kunst in je buurt kan ik dan ook helemaal mijn ei kwijt. Ik bedenkt concepten, ik regisseer maar daarnaast geef ik ook theater les. Ook nu hebben we weer een prachtige groep waarmee we op reis gaan en  kijken hoe we zelf scenes kunnen maken, spanning kunnen opbouwen, teksten op vele manieren kunnen zeggen en nog veel meer! Maar vooral het plezier om samen er in te duiken en er achter te komen dat je veel meer durft en kunt dan je van te voren had gedacht.

In mijn lessen en in mijn regie probeer ik de spelers terug te brengen naar het meest natuurlijke spel. Geen uitvergrote toestanden, maar verbinding houden met je gevoel en je personage. Daardoor ontstaat er geloofwaardig spel en wordt de toeschouwer meer verbonden met het verhaal of de scene.

Wat ik heel belangrijk vind in de lessen dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Je werkt met emoties en gevoelens en soms komen er ineens een persoonlijk verhaal langs. Soms bewust maar vaak ook onbewust. Mensen botsen soms tegen hun blokkades op dan is het belangrijk te weten dat iets niet ‘moet’ maar ‘mag’.  Soms is alleen even naar anderen kijken ook hartstikke leuk. Belangrijkste is uiteindelijk het plezier maken en genieten van spel. Samen spelen, je verbazen en vooral veel plezier maken!

Nou ja, dat dus over mijn werk.

Rest mij alleen nog om je te vertellen dat ik als kind dol was op patat met mayo en dat dat nog steeds niet is veranderd…..

Deel dit op:

Facebook