Zangeres Selma stelt zich voor!

Bij de Sing & Song proeftuin ontdek je op een laagdrempelige wijze hoe je jouw stem kunt inzetten en hoe je jouw eigen nummers kunt schrijven onder leiding van zangeres Selma Ebbens. Selma is zangeres, songwriter en zangcoach en onderdeel van het team van het Generatiehuis. Selma stelt zich graag even aan je voor!

‘Ik ben Selma en in 2022 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Daar richtte ik me vooral op het schrijven van mijn eigen nummers en zingen. Ik vind het leuk om lessen te geven voor het project Kunst in je buurt omdat ik hou van projectmatig werken. Je begint met niets en aan het einde heeft iedereen een eigen song gemaakt wat helemaal van die persoon zelf is. Het feit dat iedereen kan deelnemen, is extra mooi.’

‘Mijn eigen stijl binnen de lessen van Sing & Song proeftuin is het op een laagdrempelige manier aanreiken van handvaten voor het schrijven van songs, waar het persoonlijke centraal staat. In mijn lessen geef ik luchtige schrijfopdrachten. Zo kunnen de deelnemers zelf bepalen hoe ver ze willen komen. Ook staat improvisatie, dynamiek en intentie centraal. Het gaat niet om perfect zingen, maar om je vrij voelen tijdens het zingen.’

‘Een bijzondere ervaring die ik heb gehad tijdens Kunst in je buurt was het zien hoe deelnemers in het vorige blok iets van zichzelf toonden aan het publiek tijdens ons evenement. Het was indrukwekkend hoe iedereen zo dicht bij zichzelf iets kon presenteren. Ik wil ook dat de deelnemers een gevoel van vrijheid ervaren tijdens het creatieve proces. Daardoor hoop ik dat ze geïnspireerd raken om nummers te schrijven en te zingen zonder beperkingen of oordelen. Songwriting is overal te vinden. Je kunt namelijk overal over schrijven en zelf een verhaal maken!’

Een leuk feitje over Selma is dat ze in de band ‘Koi Forest’ zingt. Deze band is momenteel bezig met het maken van hun debuutalbum. Daarnaast is er ook een interdisciplinaire live show met visuals en geur. Hou ze goed in de gaten!

Deel dit op:

Facebook